10 exerciții fizice simple pentru reducerea durerii de spate

Durerea de spate este o problemă comună cu care se confruntă mulți oameni în ziua de astăzi. Fie că este vorba de un stil de viață sedentar sau de un loc de muncă care implică mult timp petrecut la birou, durerea de spate poate fi greu de gestionat. Cu toate acestea, există câteva exerciții simple pe care le poți face pentru a reduce durerea de spate.

  1. Întinderea spatelui – Așează-te pe podea, cu genunchii îndoiți și picioarele lipite de podea. Întinde brațele pe lângă corp și apoi ridică ușor șoldurile de pe podea. În timp ce ridici șoldurile, întinde coloana vertebrală în sus. Acest exercițiu ajută la întinderea spatelui și la reducerea tensiunii musculare.
  2. Întinderea musculaturii din spate – În picioare, apleacă-te înainte și atinge degetele de la picioare cu mâinile. În timp ce te apleci înainte, lasă capul să cadă în jos. Acest exercițiu ajută la întinderea mușchilor din spate și la creșterea flexibilității.
  3. Îndreptarea spatelui – În picioare, așează o mână pe șoldul opus și întinde cealaltă mână în sus, deasupra capului. Îndoaie-te ușor în direcția mâinii așezate pe șold, până când simți o ușoară întindere în partea opusă a spatelui. Repetă exercițiul pentru cealaltă parte.
  4. Întinderea mușchilor lombari – Întinde-te pe spate, cu genunchii îndoiți și picioarele lipite de podea. Îndoaie genunchii și adu-i către piept, apucându-ți genunchii cu mâinile. Acest exercițiu ajută la întinderea mușchilor lombari.
  5. Întinderea mușchilor de pe partea din față a corpului – În poziția de genunchi, apleacă-te înainte și întinde brațele în față. Întinde piciorul drept înapoi, în timp ce împingi șoldul înainte. Repetă exercițiul pentru cealaltă parte.
  6. Întinderea musculaturii din partea superioară a spatelui – În poziția de șezut, întinde brațele în față, palmele lipite. În timp ce inspiri, îndoaie brațele și adu-le spre piept. Expiră și întinde brațele înapoi, în timp ce îndoi coloana vertebrală în partea superioară a spatelui. Repetă de 10 ori.
  7. Răsucirea coloanei vertebrale – În poziția de șezut, îndoaie un genunchi și așază piciorul opus pe partea exterioară a genunchiului îndoit. Întinde brațul opus spre spate și sprijină mâna pe podea. În timp ce inspiri, întoarce-te spre spate, ținând genunchiul îndoit. Ține poziția timp de 10 secunde, apoi eliberează și schimbă partea.
  8. Îndreptarea spatelui pe podea – Așază-te pe spate, cu genunchii îndoiți și picioarele așezate pe podea. Întinde brațele de-a lungul corpului, cu palmele lipite de podea. În timp ce inspiri, împinge ușor pelvisul în sus și răsucește coloana vertebrală. Ține poziția timp de 10 secunde, apoi eliberează și revino la poziția inițială.
  9. Poziția copilului – Așază-te pe podea, în poziția de genunchi și mâini. Împinge șoldurile înapoi spre călcâie, astfel încât corpul tău să se așeze între coapse. Întinde brațele în față și ține poziția timp de 10-15 secunde.
  10. Întinderea mușchilor fesieri – În poziția culcat pe spate, îndoaie un genunchi și așază-l pe podea. Întinde celălalt picior drept și încrucișează-l peste genunchiul îndoit. Apucă genunchiul îndoit cu ambele mâini și trage ușor spre piept. Ține poziția timp de 10-15 secunde, apoi eliberează și schimbă partea.

Durerea de spate poate fi un simptom al unor afecțiuni mai grave, iar exercițiile fizice sunt doar o metodă de ameliorare a durerii. Este important să consulți un medic dacă ai dureri de spate persistente sau severe. De asemenea, îți recomand să adopți o postură corectă și să eviți activitățile care implică îndoirea sau torsiunea repetată a coloanei vertebrale. O dietă sănătoasă și echilibrată, cu un aport adecvat de calciu și vitamina D, poate fi benefică pentru sănătatea oaselor tale. În cazul în care durerile de spate devin o problemă cronică, discută cu medicul tău despre posibilele tratamente medicale sau terapii de fizioterapie. Sănătatea ta este importantă, așa că ai grijă de corpul tău și fă alegeri sănătoase!

About the Author: Admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *