Top gustări sub 100 de calorii: un ghid rapid

Gustările pot fi o parte esențială a unei diete sănătoase, dar alegerea corectă a gustărilor este crucială pentru menținerea unui aport caloric controlat. Dacă sunteți în căutarea de opțiuni delicioase de gustări care să conțină mai puțin de 100 de calorii, acest ghid vă va oferi câteva idei creative și sățioase.

  1. Legume tăiate cu humus: Tăiați morcovi, castraveți, ardei gras și alte legume proaspete în bastonașe și serviți-le cu o porție mică de humus. O porție tipică de humus are aproximativ 30 de calorii, iar legumele sunt bogate în nutrienți și fibre.
  2. Iaurt grecesc cu fructe proaspete: Iaurtul grecesc are o textură cremoasă și este bogat în proteine. Combinați-l cu fructe proaspete, cum ar fi căpșunile sau afinele, pentru o gustare gustoasă și sănătoasă sub 100 de calorii.
  3. Popcorn fără unt: Popcornul fără unt este o gustare crocantă și satisfăcătoare. O porție mică de popcorn fără unt conține aproximativ 30-40 de calorii. Puteți adăuga condimente sărate sau ierburi pentru un gust suplimentar.
  4. Ou fiert tare: Un ou fiert tare furnizează aproximativ 70 de calorii și este o sursă excelentă de proteine. Este, de asemenea, o opțiune foarte sățioasă care vă poate ajuta să vă potoliți foamea.
  5. Fructe cu coajă tare: Fructele cu coajă tare, cum ar fi merele sau perele, oferă o crocantă satisfacție. Un măr mediu are aproximativ 95 de calorii, în timp ce o pară medie are aproximativ 85 de calorii.
  6. O linguriță de unt de migdale sau arahide: O linguriță de unt de migdale sau arahide furnizează aproximativ 30 de calorii și poate adăuga un gust bogat și cremos gustărilor dvs. O puteți combina cu fructe sau legume pentru un plus de savoare.
  7. Brânză slabă cu o felie subțire de pâine integrală: O felie subțire de pâine integrală, împreună cu o felie de brânză slabă, poate crea o gustare echilibrată și hrănitoare, cu aproximativ 80 de calorii.
  8. Smoothie cu iaurt și fructe: Amestecați iaurt grecesc cu fructe proaspete sau congelate și puțină apă pentru a crea un smoothie sănătos și delicios sub 100 de calorii.
  9. Gogoși de ovăz și banane: Amestecați ovăz cu banane zdrobite și gătiți gogoși mici în tigaie. Acestea sunt o gustare savuroasă și sănătoasă, cu aproximativ 80-90 de calorii.
  10. Stafide sau smochine uscate: O mână de stafide sau smochine uscate poate satisface dorința de dulce și furniza nutrienți esențiali. Acestea conțin aproximativ 60-70 de calorii pe porție mică.

Amintiți-vă că controlul porțiilor este cheia atunci când vine vorba de gustări. Chiar și gustările sănătoase pot deveni calorice dacă sunt consumate în exces. Încercați să vă bucurați de aceste gustări sub 100 de calorii ca parte a unei diete echilibrate și sănătoase.

About the Author: Admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *