Încărcarea Wireless Inversă în Lucrare: Ce Ne Așteaptă de la Viitoarele iPhone-uri

Apple continuă să-și ducă planurile de implementare a încărcării wireless inverse la un nivel superior, depășind dificultățile tehnice recente. Sursele noastre, familiarizate cu subiectul, dezvăluie că Apple a sperat să ofere această funcție începând cu iPhone 14 Pro, însă nu a reușit să finalizeze dezvoltarea la timp pentru acest termen.

Cu toate acestea, există semne că inginerii Apple continuă să muncească la încărcarea wireless bilateră și la optimizările software necesare. Este un pas important, deoarece încărcarea wireless inversă ar permite utilizatorilor să încarce nu doar telefonul cu un încărcător wireless, ci și să folosească telefonul pentru a încărca un alt dispozitiv.

Deși iPhone-urile au avut deja o parte din hardware-ul necesar pentru încărcarea wireless inversă încă de la iPhone 12, funcția nu a fost activată până acum. Acest lucru a fost confirmat de documentele FCC care au dezvăluit prezența hardware-ului necesar, dar neutilizat, în linia iPhone 12.

Lansarea Bateriei MagSafe Battery Pack, împreună cu iPhone 12, a oferit o altă perspectivă asupra planurilor Apple privind încărcarea wireless inversă. Conform observațiilor noastre anterioare, utilizatorii pot conecta un cablu Lightning la iPhone și, ulterior, telefonul transmite energie către MagSafe Battery Pack. Cu toate acestea, Apple nu a confirmat explicit că acest lucru ar reprezenta încărcare wireless inversă.

Implementarea completă a încărcării wireless inverse ar deschide noi posibilități pentru utilizatori, cum ar fi încărcarea căștilor AirPods direct de pe spatele iPhone-ului. Acest lucru ar face ca utilizarea accesorilor să fie mai ușoară și mai comodă pentru toți posesorii de dispozitive Apple.

În ianuarie, s-a anunțat că Apple și Wireless Power Consortium lucrează împreună la un standard de încărcare wireless Qi de generație următoare, bazat pe MagSafe. Acest parteneriat ar putea accelera progresele în domeniul încărcării wireless inverse, extinzând tehnologia și facilitând implementarea acesteia în dispozitivele Apple.

Pe măsură ce lucrările continuă în cadrul Apple, dezvoltarea unui firmware special pentru „wireless power out” reprezintă un pas crucial. Acest firmware va servi drept fundament pentru funcția de încărcare wireless inversă și va fi testat și optimizat pentru a asigura o performanță optimă și o experiență fluidă pentru utilizatori. Totodată, o interfață de utilizator intuitivă va completa experiența, oferind animații și indici sonori pentru a ghida utilizatorii în utilizarea acestei funcții inovatoare.

Chiar dacă încărcarea wireless inversă nu va fi prezentă în iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max, continuarea dezvoltării acestei tehnologii sugerează că viitoarele modele de iPhone ar putea aduce această funcție revoluționară pentru utilizatorii Apple. Rămâneți conectați pentru a afla ultimele noutăți și evoluții în acest domeniu fascinant al tehnologiei mobile.

About the Author: Admin

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *