Instagram: Povești ascunse descoperite prin DM-uri

Instagram aduce o serie de inovații în cadrul funcționalităților sale Stories, punând la dispoziția utilizatorilor modalități noi și creative de a împărtăși conținut și de a interacționa. Anunțul făcut vineri de companie aduce în prim-plan o nouă funcție denumită „Reveal”, care oferă posibilitatea de a posta povești ascunse pe care urmăritorii le pot descoperi trimițând un mesaj de intenție. În plus, Instagram introduce și alte opțiuni, precum partajarea melodiilor preferate și evidențierea amintirilor prin intermediul Poveștilor.

Pentru a utiliza noua funcție „Reveal”, trebuie doar să atingeți pictograma cu autocolante atunci când creați un Story și să selectați opțiunea „Reveal”. Apoi, va trebui să furnizați un indiciu despre povestea dumneavoastră, ceea ce va stimula curiozitatea urmăritorilor. Astfel, prietenii dvs. vor putea vedea conținutul Poveștii doar dacă vă trimit un mesaj direct.

Deși funcția poate fi o modalitate plăcută de a începe conversații cu prietenii, este deosebit de utilă pentru creatori, oferindu-le posibilitatea de a obține mai multă implicare pentru Poveștile lor. Un aspect remarcabil este că nu va fi necesar să aprobați fiecare mesaj direct pentru ca Povestea dvs. să fie dezvăluită, astfel că creatorii nu vor fi copleșiți de gestionarea numeroaselor mesaje.

Pe lângă funcția „Reveal”, Instagram adaugă și un nou autocolant „Add Yours Music” pentru Stories, care permite utilizatorilor să partajeze melodiile care se potrivesc cu starea lor de spirit, încurajând în același timp urmăritorii să facă același lucru. Această opțiune se bazează pe autocolantul „Add yours” de la Instagram, care permite răspunsurile la Poveștile altor utilizatori cu propriile povești, în urma unui îndemn sau a unui subiect anume.

În plus, Instagram introduce și funcția „Frames”, care transformă o fotografie într-un polaroid virtual, ce poate fi vizualizat prin simpla scuturare a telefonului sau prin apăsarea butonului „shake to reveal”. Această opțiune este ideală pentru postările de tip „throwback”, oferind o notă de nostalgie. După selectarea unei imagini, autocolantul Frames va adăuga automat data și ora la care a fost făcută fotografia, iar utilizatorii pot adăuga și o legendă pe polaroidul virtual.

Ultima noutate este funcția „Cutouts”, care le permite utilizatorilor să transforme o parte dintr-un videoclip sau fotografie din galeria lor într-un autocolant personalizat, ce poate fi adăugat la o Story sau Reel. Această opțiune este similară cu instrumentul de decupare a imaginilor de la Apple, permițând utilizatorilor să „ridice” un obiect dintr-o imagine sau videoclip cu o simplă apăsare.

Aceste inovații vin în urma anunțului făcut de Instagram marți, privind introducerea unor modificări în algoritm pentru a evidenția mai bine conținutul creatorilor mai mici și mai originali. Printre aceste schimbări se numără înlocuirea în recomandări a postărilor cu conținut original și adăugarea de etichete la conținutul repostat, în timp ce agregatorii de conținut au fost eliminați din recomandări. Aceste ajustări vin în urma criticilor din partea creatorilor, care au semnalat că reach-ul lor a fost afectat negativ de algoritm.

About the Author: Matei

Matei este un scriitor talentat și pasionat, cu o abilitate remarcabilă de a captiva cititorii prin cuvintele sale. Cu o pasiune pentru scris și pentru exprimarea artistică, el creează povești complexe și captivante, aducând la viață personaje și lumi vibrante și autentice. Experiența sa bogată în domeniul literaturii și al comunicării îi oferă instrumentele necesare pentru a transpune în cuvinte cele mai profunde și emoționante aspecte ale vieții și ale imaginției sale. Matei este mereu în căutarea de noi modalități de a-și îmbunătăți abilitățile și de a-și împărtăși pasiunea pentru scris cu lumea. El este dedicat să ofere cititorilor săi experiențe literare memorabile și să îi inspire să exploreze lumea fascinantă a literaturii și a creativității.

You might like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *